Snackgulerod - Viden og tips om snackguleroden - Sæson

Snackgulerod

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om snackgulerod

Snackgulerod er almindelige gulerødder, der er blevet skåret til. Snackgulerødder er med sin størrelse ideelle til madpakken eller picnic turen. 

Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter og den har derfor en let sødlig og mild smag. Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes forskellige varianter af gulerødder, blandt andet karotter som er små og kugleformede.

Gulerødder har et højt indhold af A-vitamin og kostfibre. Gulerødder er desuden kilde til folat, K-vitamin, og mangan.

Tips til tilberedning af snackgulerødder.

Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gulerødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. Bevares den grønne top er dette også okay. 

Snackgulerødder kan vaskes og pakkes med i madpakken. 
Deres størrelse er gode til at tage med på farten. 

Opbevaring

Gulerødder opbevares i en plastikpose med huller i køleskabets grøntsagsskuffe.

Alternativ

Snackgulerødder kan ofte erstattes med almindelige gulerødder. I andre tilfælde kan man bruge agurk eller cherrytomater.