Om snackgulerod
Snackgulerod er almindelige gulerødder, der er blevet skåret til. Snackgulerødder er med sin størrelse ideelle til madpakken eller picnic turen.
Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter og den har derfor en let sødlig og mild smag. Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes forskellige varianter af gulerødder, blandt andet karotter som er små og kugleformede.
Gulerødder har et højt indhold af A-vitamin og kostfibre. Gulerødder er desuden kilde til folat, K-vitamin, og mangan.
Tips til tilberedning af snackgulerødder.
Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gulerødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. Bevares den grønne top er dette også okay.
Snackgulerødder kan vaskes og pakkes med i madpakken.
Deres størrelse er gode til at tage med på farten.
Opbevaring
Gulerødder opbevares i en plastikpose med huller i køleskabets grøntsagsskuffe.
Alternativ
Snackgulerødder kan ofte erstattes med almindelige gulerødder. I andre tilfælde kan man bruge agurk eller cherrytomater.
Opskrifter med gulerødder og snackgulerødder