Om skorzonerrod
Skorzonerrod er en rodfrugt hvor man bruger dens lange rødder. Skorzonerrod er tynde, ofte sorte og fyldt med sand og jord. Indvendigt er rødderne hvide.
Skorzonerrod har en smag der minder om asparges, men med en bismag af nødder.
Tips til tilberedning af skorzonerrødder
Skorzonerrødder skal skrælles før brug. Det er nemmest at skure rødderne rent først, før man skræller grøntsagen. Læg de skrællede rødder i vand med lidt citronsaft, inden tilberedningen. Dermed undgår man at rødderne bliver kedelige og brune.
Skorzonerrødder kan steges og spises til forret, eller blandes i salater.
Opbevaring
Skorzonerrod opbevares i en lufttæt beholder ved et køligt og mørkt sted. Holdbarheden er 2-3 uger.
Alternativ
Skorzonerrod kan i nogle tilfælde erstattes med hvide asparges.
Opskrifter med skorzonerrod