Skorzonerrod - Viden og tips om skorzonerrod - Sæson

Skorzonerrod

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juli, August, September og Oktober

Om skorzonerrod

Skorzonerrod er en rodfrugt hvor man bruger dens lange rødder. Skorzonerrod er tynde, ofte sorte og fyldt med sand og jord. Indvendigt er rødderne hvide. 

Skorzonerrod har en smag der minder om asparges, men med en bismag af nødder. 

Tips til tilberedning af skorzonerrødder

Skorzonerrødder skal skrælles før brug. Det er nemmest at skure rødderne rent først, før man skræller grøntsagen. Læg de skrællede rødder i vand med lidt citronsaft, inden tilberedningen. Dermed undgår man at rødderne bliver kedelige og brune. 

Skorzonerrødder kan steges og spises til forret, eller blandes i salater. 

Opbevaring

Skorzonerrod opbevares i en lufttæt beholder ved et køligt og mørkt sted. Holdbarheden er 2-3 uger.

Alternativ

Skorzonerrod kan i nogle tilfælde erstattes med hvide asparges.