Shiitake svampe - Tips til opbevaring og tilberedning - Sæson

Shiitake

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om shiitake

Shiitake er på verdensplan en af de mest dyrkede svampe. Kina er den største producent, efterfulgt af Japan og USA. Her i Danmark er shiitake derimod ikke særlig udbredt. Shiitake smager fantastisk når den bliver tilberedt, den har meget intens, nærmest nøddeagtig smag og smag af umami.

Tips til tilberedning af shiitake-svampe

Shiitake kan både anvendes i grøntsags-fiske og kødretter.

Opbevaring

Shiitake-svampe opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed 4-5 dage.

Alternativ

Shiitake-svampe kan ofte erstattes med andre svampe som østershat eller kejserhat.