Savoykål

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

September, Oktober, November og December

Om savoykål

Savoykål har karakteristiske krøllede, mørkegrønne blade. Savoykål kan spises rå eller tilberedt.
Savoykål har et højt indhold af folat, C-vitamin og kostfibre.

Tips til tilberedning

Klargøring og udskæring af savoykål: Brug en stor kniv, og halver kålhovedet. Del det endnu engang. Fjern de yderste grove og beskadigede blade. Skyl kålen, og tør den. Skær kålen i tynde strimler.

Savoykål er god at pakke om kød-, fiske- og grøntsagsfars. 

Lynsteg strimlet savoykål sammen med strimler af gul peber i lidt olie. Smag til med sojasauce. 

Opbevaring

Opbevares i køleskabet. Holdbarhed op til 3 uger.

Alternativ

Savoykål kan ofte erstattes med spidskål eller hvidkål.