Rosmarin - Tips og viden om krydderurten rosmarin - Sæson

Rosmarin

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om rosmarin

Rosmarin er en stedsegrøn krydderurt, som vokser vildt i mange lande omkring Middelhavet. Den har en stærk og gennemtrængende smag.
Rosmarin indgår i krydderiet Herbes de Provence sammen med timian, merian, basilikum og estragon.

Tips til tilberedning af rosmarin

Rosmarin er god til kylling, gris, lam, okse og fisk og i særdeleshed til grill-mad.

Rosmarin er også velegnet til bagværk eller på kartoffel-pizza.

Opbevaring

Afskåret rosmarin opbevares i en plastikpose eller i en plastikboks i køleskabet. Holdbarhed 7-10 dage.

Alternativ

Rosmarin kan ofte erstattes med andre krydderurter som timian.