Rødløg bruges i meget forskelligt mad, da den friske og milde smag giver skarphed og dybde til madlavningen. Her kan du blive klogere på det fantastiske rødløg.
Om rødløg
Rødløg er er beslægtet med det almindelige løg. Farven fra rødløgets skal kommer af antocyaniner, hvilket er en antioxidant. Rødløg har en mildere smag end det almindelige løg, og derfor meget populær at bruge i frisk i salater, sandwich og som sylte.
Rødløg er i sæson over sommeren, men du kan sagtens opbevare rødløg året rundt, da de kan lagres. Det er også grunden til, at du kan købe dem året rundt.
Ved dyrkning af rødløg kan du enten brug frø eller sætteløg.
Bruger du frø, lader du dem forspirer i februar og planter dem, så snart frosten er væk. De skal være mellem 10 og 15 centimer fra hinanden.
Sætteløg er en nem løsning, da du blot planter dem i jorden engang i april. De skal plantes, så de har hele spidsen oppe. Når det er sommer, kan du høste dine rødløg.
Er rødløg sundt?
Rødløg er god kilde til fibre, der er gode for din fordøjelse. Derudover er rødløg også en god kilde til antioxidanter, vitaminer og mineraler. Rødløg har nemlig rige på C-vitamin, B-vitamin og kalium. Ikke nok med, at rødløget har sundhedsmæssige fordele, er det også nemt at inkludere i en almindelig kost.
Næringsindhold i rødløg
100 gram rødløg indeholder:
- 44 kalorier
- 1,2 gram protein
- 9,9 gram kulhydrater
- 4,5 gram sukker
- 1,9 gram fibre
- 0,1 gram fedt
- 0,01 gram salt
Tilberedning af rødløg
Rødløgets aromatiske og milde smag gør, at du kan benytte rødløget i alverdens retter på mange forskellige måder. Særligt et friskskåret rødløg er lækkert at tilføje til din mad, da det giver en skarphed, der heller ikke overtager i smagen.
Desuden er rødløget også kendt for at være godt til sylte. Syltede rødløg er nemme at lave og kan opbevares i lang tid, så du kan nyde godt dem.
Opskrifter med rødløg
Her hos Sæson har vi masser af opskrifter, hvor rødløget er en essentiel del af måltidet. Prøv f.eks. vores kålpandekager med syltede syltede rødløg, vores ragout med rødløg eller vores bagte rødløg i teriyakisauce med kulmule .
Opbevaring
Rødløg opbevares tørt og køligt væk fra andre madvarer, da de kan afgive smag.
Alternativ
Rødløg kan ofte erstattes med almindelige hvide løg.
Kan i nogle tilfælde erstattes med forårsløg eller porre.