Rødkål - opskrifter med rødkål og viden om rødkål - sæson

Rødkål

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, August, September, Oktober, November og December

Om rødkål

Rødkål består af kraftige blanke, mørke lilla blade. Farven stammer fra et højt indhold af anthocyaniner, men rødkål kan skifte farve alt efter jordens surhedsgrad. Bladene sidder kompakt og formen er kuglerund.

Rødkål er en fast del af den traditionelle julemad, men smager også godt rå, hvis det tilberedes rigtigt. Rødkål har en stærk kålsmag.

Rødkål har et højt indhold af kostfibre, K-vitamin og C-vitamin. Rødkål er desuden kilde til folat.

Tips til tilberedning af rødkål

Udskæring af kålhovedet: Fjern de yderste blade. Skær et stykke af toppen, derefter skæres 2 stykker af på hver side af stokken. Det gentages på den modsatte led, så der kun er en firkant rundt om stokken tilbage. Til sidst skæres et stykke af firkanten af, ned til hvor stokken begynder. Så har du 6 stykker rødkål, som er lige til at snitte i strimler.

Kålen er let bitter og derfor er søde og cremede dressinger gode til rødkålssalaten.

Rødkål er velegnet fintsnittet i salater.

Opbevaring

Kålkål opbevares på køl i grøntsagsskuffen indpakket i en plastikpose eller husholdningsfilm.

Alternativ

Rødkål kan i nogle tilfælde erstattes med sommerhvidkål eller spidskål.