Om rødbeder
Rødbeden er karakteriseret ved at have en fast knold med kraftigt mørkerødt kød.
De aflange rødbeder, der oftest sælges til supermarkeder, er den sort, der dyrkes flest af i Danmark, hvor de runde rødbeder er mere populære andre steder i Europa. Rødbeder har en sød smag, som styrkes når de koges eller bages.
Beder findes i mange varianter. Du kan købe dem i både røde, gule og stribede.
Rødbede har et højt indhold af folat, kostfibre og mangan. Rødbede er desuden kilde til kalium.
Tips til tilberedning af rødbeder
Hvis man køber rødbeder med blade, kan bladene også bruges i en salat. De har en dejlig, nøddeagtig smag.
Rødbeder farver dine hænder lyserøde når du skræller eller river dem. Du kan let slippe af med den røde farve, hvis du gnider hænderne med en skive citron. Alternativt kan du tage et par handsker på, når du skal håndtere rødbeder.
Rødbeden er meget alsidig og kan også bruges i kage, hvor den i kogt eller revet form kan fungere som en sødende ingrediens.
Opbevaring
Rødbeder opbevares i en plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe.
Alternativ
Rødbeder kan ofte erstattes med andre rodfrugter som gulerod, knoldselleri eller jordskokker.