Om radiser
Radiser er en grøntsag, der tilhører korsblomst-familien. Det er en fortykket, rund eller oval kimstængel. De rød/hvide dele er sprøde, opsvulmede rodstokke. Smagen af de runde og kegleformede radiser kan være skarp eller mild. Farven er lyserød/rød og hvid. Radiser spises rå.
Radiser har et højt indhold af C-vitamin.
Tips til tilberedning af radiser
Klargøring af radiser: Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids af
Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør en skive groft rugbrød med rygeost, radiser i tern på toppen, krydret med salt og peber.
Farven fra radiser er utrolig flot i en salatskål.
Hvis du spiser radiser med en smule salt, tager det lidt af den skarpe smag.
Opbevaring
Radiser opbevares i køleskabet uden top. Holdbarhed 5-6 dage.
Alternativ
Radiser kan i nogle tilfælde erstattes med spirer og rucola.