Radise

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om radiser

Radiser er en grøntsag, der tilhører korsblomst-familien. Det er en fortykket, rund eller oval kimstængel. De rød/hvide dele er sprøde, opsvulmede rodstokke. Smagen af de runde og kegleformede radiser kan være skarp eller mild. Farven er lyserød/rød og hvid. Radiser spises rå.
Radiser har et højt indhold af C-vitamin.

Tips til tilberedning

Klargøring af radiser: Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids af

Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør en skive groft rugbrød med rygeost, radiser i tern på toppen, krydret med salt og peber.

Farven fra radiser er utrolig flot i en salatskål.

Hvis du spiser radiser med en smule salt, tager det lidt af den skarpe smag.

Opbevaring

Opbevares i køleskab uden top. Holdbarhed 5-6 dage.

Alternativ

Kan i nogle tilfælde erstattes med spirer og rucola.