Purløg - Opskrifter, tips og viden om krydderurten purløg - Sæson

Purløg

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om purløg

Purløg er en krydderurt, der er en flerårig løgplante. Smagen minder om løg men smagen er dog ikke så kraftig. Purløg anvendes ofte rå, da den mister smag ved varmebehandling.
Purløg får de fineste lyserøde blomster, som også er spiselige og utrolig dekorative i salaten.

Tips til tilberedning af purløg

Purløg kan anvendes til æggeretter, kartofler, salater, marinader og dressinger.

Klip eller hak purløg og anvend det som grønt drys.

Opbevaring

Afklippet purløg opbevares bedst i køleskab i en plastpose eller plastboks, med fugtigt papir i bunden. Holdbarhed 7-10 dage.

Alternativ

Purløg kan ofte erstattes med forårsløg. Kan i nogle tilfælde erstattes med andre krydderurter eller porre.