Om portobellosvampe
Portobellosvampe dyrkes i klimastyrede drivhuse, hvor temperatur, CO2 og fugtighed styres meget nøjagtigt. De gror i komposteret hestegødning, og lever af proteiner og kulhydrater i næringssubstratet. De plukkes, når de er store og fuldmodne. Portobellosvampe er reelt set en forvokset brun markchampignon.
Tips til tilberedning af portobellosvampe
Portobellosvampe er velegnet til bagning i ovnen, sautering, gryderetter, wok, gratineret med f.eks. ost- og grøntsagsfyld, i en sandwich en god svamperisotto eller på grillen.
Umami-smag er en af de fem grundsmage, som er med til at give oplevelsen af et fyldigt og velsmagende måltid. Mange forbinder umami-smag med smagen af kød, men flere grøntsager - bl.a. portobellosvampe – giver meget umami-smag.
Hule portobello er ideelle til fyldning.
Opbevaring
Portobellosvampe opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed ca. 1 uge.
Alternativ
Portobellosvampe kan ofte erstattes med andre svampe som hvid champignon eller brun champignon.