Portobellosvampe

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om portobellosvampe

Portobellosvampe dyrkes i klimastyrede drivhuse, hvor temperatur, CO2 og fugtighed styres meget nøjagtigt. De gror i komposteret hestegødning, og lever af proteiner og kulhydrater i næringssubstratet. De plukkes, når de er store og fuldmodne. Portobellosvampe er reelt set en forvokset brun markchampignon.

Tips til tilberedning

Portobellosvampe er velegnet til bagning i ovnen, sautering, gryderetter, wok, gratineret med f.eks. ost- og grøntsagsfyld, i en sandwich en god svamperisotto eller på grillen.

Umami-smag er en af de fem grundsmage, som er med til at give oplevelsen af et fyldigt og velsmagende måltid. Mange forbinder umami-smag med smagen af kød, men flere grøntsager - bl.a. portobellosvampe – giver meget umami-smag.

Hule portobello er ideelle til fyldning.

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed ca. 1 uge.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre svampe som hvid champignon eller brun champignon.