Om porre
Porren tilhører løgfamilien. Den hvide del af porren er mildest i smagen, men til gengæld er den grønne rigest på vitaminer og mineraler. Porre er praktisk at dyrke, da den kan vokse i stort set alle egne af landet og i forskellige typer af jord.
Porre har et højt indhold af folat, C-vitamin og kostfibre. Porre er desuden kilde til B6-vitamin og molybdæn.
Tips til tilberedning af porre
Jo mindre porren er, jo mere smag er der i den.
Sådan renser du porrer: Skær roden af. Del porren i to ved at skære et snit fra toppen til der, hvor porren er helt hvid. Vend den grønne top ned mod vasken, mens du skyller med rigeligt vand. Bladr gennem porrens lag til alt jord og sand er væk. Ryst vandet af porren med at par forsigtige svirp.
Porrer kan spises rå, men de kan også dampes, koges, bages, grilles eller steges.
Skal du bruge rå porrer i salater, så læg dem i vand i en times tid forinden - så bliver de ekstra sprøde og lugter ikke
Opbevaring
Porre opbevares i en plasticpose i køleskabets grøntsagsskuffe.
Alternativ
Porre kan i nogle tilfælde erstattes af løg eller forårsløg.