Persillerod

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, August, September, Oktober, November og December

Om persillerod

Persillerod er hvid og har form som en kegle og dufter svagt af persille. Persillerod og pastinak ligner hinanden, men persilleroden er mere fast og en anderledes smag end den sødere pastinak. Persillerod bliver sprød og knasende når den tilberedes.

Tips til tilberedning

Persillerødder er velegnede i supper, gryderetter eller lynstegte i wokretter.

Bag persillerødder i store stykker sammen med andre rodfrugter i ovnen (180 grader i 45 minutter).

Persillerødder er velegnet i mos sammen med kartofler.

Groftrevet persillerod kan bruges i farsretter.

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose i køleskabets grøntsagsskuffe.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre rodfrugter som gulerod, knoldselleri eller pastinak.