Om persille
Persille en krydderurt med aromatisk kraftig duft og smag. Det er den urt der dyrkes mest af i de Nordiske lande og er flittigt brugt i madlavningen i de danske køkkener. Der findes to typer persille: kruspersille og bredbladet persille. Bredbladet persille har en anelse kraftigere smag end kruspersille, men har samme anvendelsesområder.
Tips til tilberedning af persille
Brug kruspersille til varme retter og som drys over maden
Brug bredbladet persille til pestoer, marinader og salater.
Det er vigtigt at skylle krydderurter grundigt inden de skal bruges i maden p.g.a. jordbakterier. Alligevel kan der nemt være jordbakterier tilbage på dem. Det er kun et problem, hvis maden skal gemmes. Hvis persillen eller andre krydderurter bliver kogt, bagt eller stegt med under hele rettens tilberedningstid, kan du godt gemme retten. Men husk altid at køle retten hurtig ned og straks komme den i køleskabet. Hvis persillen drysses over retten inden servering bør rester kasseres.
Opbevaring
Persille opbevares i plastikpose- eller bøtte i køleskabet. Holdbarhed ca. 6-7 dage.
Alternativ
Persille kan ofte erstattes med andre krydderurter fx kruspersille eller kørvel.