Om peberfrugt
De umodne peberfrugter er grønne. Nogle af sorterne holder sig grønne, mens andre bliver røde, orange, gule hvide eller blåsorte ved modning. Den grønne peberfrugt er mere intens i smagen og knap så sød som de andre, men til gengæld er holdbarheden længere.
Peberfrugt er i familie med chili. Styrken ligger på nul, på den berømte Scoville Scala, som er den man bruger til at måle styrken af chilien.
Peberfrugt har et højt indhold af C-vitamin. Peberfrugt er desuden kilde til folat (B9-Vitamin).
Tips til tilberedning af peberfrugt
Fjern stilk, frøstol og frøene og skyl den grundigt inden brug.
Peberfrugt kan anvendes rå, kogt/dampet, stegt, grillet, i wokretter, i sammenkogte retter eller bagt i ovn.
Grill dem hele i ovnen på høj varme til de er sorte i skrællen. Lig dem i en frostpose i køleskabet til de er kølet ned og pil skindet af. Skær dem f.eks. i lange strimler og brug dem i en salat, på en pizza, til det mexicanske måltid, eller lav en af de grillede peberfrugter, olie, citron og oliven
Opbevaring
Peberfrugt opbevares i køleskab. Holdbarhed 12-14 dage.
Alternativ
Peberfrugt kan ofte erstattes med squash eller aubergine i varme retter.
Kan i nogle tilfælde erstattes med agurk, tomat eller majs i salat.
Opskrifter med peberfrugt