Peberfrugt

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om peberfrugt

De umodne peberfrugter er grønne. Nogle af sorterne holder sig grønne, mens andre bliver røde, orange, gule hvide eller blåsorte ved modning. Den grønne peberfrugt er mere intens i smagen og knap så sød som de andre, men til gengæld er holdbarheden længere.
Peberfrugt er i familie med chili. Styrken ligger på nul, på den berømte Scoville Scala, som er den man bruger til at måle styrken af chilien.
Peberfrugt har et højt indhold af C-vitamin. Peberfrugt er desuden kilde til folat (B9-Vitamin).

Tips til tilberedning

Fjern stilk, frøstol og frøene og skyl den grundigt inden brug.

Peberfrugt kan anvendes rå, kogt/dampet, stegt, grillet, i wokretter, i sammenkogte retter eller bagt i ovn.

Grill dem hele i ovnen på høj varme til de er sorte i skrællen. Lig dem i en frostpose i køleskabet til de er kølet ned og pil skindet af. Skær dem f.eks. i lange strimler og brug dem i en salat, på en pizza, til det mexicanske måltid, eller lav en  af de grillede peberfrugter, olie, citron og oliven

 

Opbevaring

Opbevares i køleskab. Holdbarhed 12-14 dage. 

Alternativ

Kan ofte ersttattes med squash eller aubergine i varme retter.

Kan i nogle tilfælde erstattes med agurk, tomat eller majs i salat.