Pastinak

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, August, September, Oktober, November og December

Om pastinak

Pastinakker har en sød, mild, nøddeagtig smag af selleri.

Pastinakken har i modsætning til persilleroden en dyb rand i toppen, derfor huskereglen "pastinakken ned med nakken".

Pastinak har et højt indhold af folat, kostfibre og kalium. Pastinak er desuden kilde til B3-vitamin (niacin), folat, E-vitamin, kalium og mangan.

Tip til tilberedning

Pastinakker får en sej midte, hvis de er for store. Derfor hellere to små end en stor.

Pastinak koger let ud, så den er velegnet i især mos sammen med kartofler.

Skræl pastinakken, og riv eller skær den i tynde skiver. Damp den i letsaltet vand i få minutter.

Svits pastinak skåret i tern i olie på panden sammen med persille.

Bland rå revet pastinak med revet æble og hasselnødder

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose i køleskabets grøntsagsskuffe.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre rodfrugter som gulerod, knoldselleri eller persillerod.