Om minigrønkål
Minigrønkål eller babygrønkål dyrkes i tætte rækker, på samme måde som man dyrker rucola eller babyspinat. Det betyder at bladene bliver fine og delikate i smagen.
Bladene kan spises rå efter en tur under vandhanen og kan blandes i varme retter.
Tips til tilberedning af mini grønkål
Bland bladene i en portion lynstegte grøntsager, hvor den smukke grønne farve kommer til sin ret blandt eksempelvis orange gulerødder og røde peberfrugter. Servér retten sammen med frisk fuldkornspasta og et drys revet parmesan.
Anret de små grønkål på et fad med en håndfuld røde tranebær, lidt ristede nødder og et stænk rapsolie. Så er en lækker og enkel sommersalat klar til servering.
Pift sommersandwichen op med de spæde grønne blade, der giver brød og pålæg et ekstra farverigt og sprødt tvist.
Opbevaring
Mini grønkål opbevares i køleskabet.
Alternativ
Mini grønkål kan ofte erstattes med andet salat f.eks. babyleaves.