Mangold - Viden og opskrifter med mangold - Sæson

Mangold

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om mangold

Mangold er en salat som tilhører bladbede familien. De spæde salatblade minder med sin facon og smag meget om spinat. Mangolds bladen er grønne og stilken er rødlig. Mangold findes i mange forskellige farver, men den du ser i supermarkederne er den røde mangold.

Mangold har en mild rødbedesmag, 

Tips til tilberedning af mangold

Mangold kan spises rå, men skal skylles godt inden brug. Brug mangold i salater, og bland den gerne sammen med andre salater. 

Mangold kan bruges i mange retter såsom gryderetter, pastaretter og wokretter. Mangold kan blancheres eller sauteres. 

Opbevaring

Mangold opbevares i en lufttæt beholder eller en plasticpose i køleskabet. Mangold har en kort holdbarhed på 1-3 dage. 

Alternativ

Mangold kan ersattes med spinat.