Majs - Lækre opskrifter med majs - sæson for majs

Majs

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juli, August, September og Oktober

Om majs

Der findes forskellige sorter af majs, hvoraf det er sukkermajsen vi bruger i madlavningen. Den er aflang med gule majskerner, der sidder fast på en stok. Kolben er dækket af grønne blade. Majs kan spises rå, kogt eller grillet.

Tips til tilberedning

Majs koges i ca. 5 minutter i letsaltet vand.

Hvis du vælger at grille din majs, kan du lægge den i blød med bladene på inden du griller dem. Så holder den sig saftig efter tilberedning.

Bevar bladene på for at beskytte majsene, når du griller.

Opbevaring

Opbevares i køleskab. Holdbarhed 3-4 dage uden blade og op til 8 dage med blade.

Alternativ

Kan ofte erstattes med gulerødder, peberfrugt og squash i sammenkogte retter.

Kan ofte erstattes med peberfrugt eller squash i salat.