Om majroe
Majroen er en sjælden gæst i det danske køkken, hvilket er en skam. Den lille rodfrugt smager nemlig skønt og kan nydes på et væld af forskellige måder.
Roen er typisk hvid, ligesom dens kød, men findes også i nuancer af lilla og grøn. Majroens navn snyder en smule, for sæsonen starter typisk i juni, men strækker sig til gengæld helt frem til november.
Tips til tilberedning af majroe
De små roer smager bedst og kan spises med skræl, hvis de skrubbes.
Vær nænsom med tilberedningen, da roen er bedst når den stadig har bid.
Majroen kan grilles, dampes, sauteres og bages, ligesom andre rodfrugter.
I rå form kan majroen nydes tyndskåret i salater eller revet i en råkost.
Bladene minder om spinat og kan derfor både dampes og steges.
Opbevaring
Majroe opbevares i køleskabet. Majroen kan holde sig i ca. en uge på køl.
Alternativ
Majroer kan ofte ersattes med glaskål.