Lollo rossa - Viden og tilberedning - Sæson

Lollo Rossa

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober og November

Om lollo rossa

Lollo rossa er en krusbladet salat. De rødlige blade danner et løst salathoved. Lollo Rossa har en mild og krydret smag. 

Lollo rossa er god som pynt, da den har fine krusede blade. 

Tips til tilberedning

På grund af bladenes krusede facon er det vigtigt, at man får vasket og ikke mindst tørret bladene godt.

Prøv en af disse dressinger til Lollo rossa:

  • 2 spsk olivenolie, 1 spsk hvid balsamico eddike, 1 tsk honning, 1 tsk grovkernet Dijon sennep og smag til med salt og peber.
  • Rør ½ dl mayonnaise med 1 spsk mælk, 1 tsk eddike, og smag til med sukker, salt og peber.

Opbevaring

Opbevares i køleskabet.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre salater fx Lollo Bionda eller rød egebladsalat.