Om løg
Løg er en af hovedbestanddelene i hverdagens madlavning.
Løg kan bruges både rå og tilberedte. Hvor de rå løg har en skarp smag fremstår de milde og søde efter tilberedning.
Den stærke smag og karakteristiske duft, som får øjnene til at løbe i vand, stammer fra nogle gasarter, som udskilles når løget snittes.
Løg har et højt indhold af kostfibre. Løg er desuden kilde til folat.
Tips til tilberedning af løg
Løg mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.
Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.
Opbevaring
Løg opbevares tørt og køligt væk fra andre madvarer, da de kan afgive smag.
Alternativ
Løg kan ofte erstattes med rødløg eller skalotteløg.
Kan i nogle tilfælde erstattes med forårsløg.