Løg med top - Viden og opskrifter med grøntsagen - Sæson

Løg med top

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli og August

Om løg med top

Løg med top er et almindelig løg, men hvor toppen er bevaret.
Løg er en af hovedbestanddelene i hverdagens madlavning.

Løg kan bruges både rå og tilberedte. Hvor de rå løg har en skarp smag fremstår de milde og søde efter tilberedning.

Den stærke smag og karakteristiske duft, som får øjnene til at løbe i vand, stammer fra nogle gasarter, som udskilles når løget snittes.

Løg har et højt indhold af kostfibre. Løg er desuden kilde til folat.

Opbevaring

Løg med toppen gør at holdbarheden er kortere end ved almindelige løg. Løg med top opbevares i køleskabet, og har en holdbarhed på cirka 1 uge.

Alternativ

Løg med top kan erstattes med almindelige løg.

Tips til tilberedning af løg med top

Løg med toppen kan bruges i alle retter med løg. Skær toppen af løget, og brug den i madlavningen sådan som du bruger normalt bruger løg. 

Løg mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.

Du får lækre bløde løg ved at skære dem i tynde skiver, lægge dem i et dørslag og drysse med salt. Kram dem, så de falder sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.