Kørvel - Tips og viden om krydderurten kørvel - Sæson

Kørvel

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om kørvel

Kørvel er en et-årig krydderurt med en fin anis-smag. Kørvel anvendes ofte rå, da den mister smag ved varmebehandling.

Tips til tilberedning af kørvel

Bladene anvendes hele eller finthakkede som pynt på kolde og varme retter.

Kørvel bruges bl.a. i omeletter, fransk remoulade, kryddersmør og vinaigrette, og kørvel indgår også sammen med estragon i sauce bearnaise.

Bør tilsættes til varme retter lige inden servering.  

Opbevaring

Kørvel opbevares i en plastikpose eller plastikboks i køleskabet. Holdbarhed op til 4 dage.

Alternativ

Kørvel kan ofte erstattes med andre krydderurter som fx persille.