Om knoldselleri
Rå knoldselleri smager lidt a la bladselleri. Tilberedt er smagen fyldig, mild og sød. I forhold til andre rodfrugter kræver knoldselleri kun kort tid for at blive blød og lækker.
Selleri med grøn top kan købes fra august til november. Selleri uden top kan købes fra november til april.
Knoldselleri har et højt indhold af K-vitamin og kostfibre. Knoldselleri er desuden kilde til kalium.
Tips til tilberedning af knoldselleri
Udskæring af knoldselleri: Tag et stort spækbræt og en stor kniv. Halver knolden og læg de to dele med fladen nedad. Skær så det hvide indre fri med store grove snit. Skyl til sidst.
Den grønne top kan anvendes som smagsgiver i suppe.
Revet knoldselleri kan anvendes i brød og boller.
Knoldselleri er velegnet i mos sammen med kartofler.
Opbevaring
Knoldselleri opbevares i køleskabet. Holdbarhed 3-4 måneder.
Alternativ
Knoldselleri kan ofte erstattes med andre rodfrugter som gulerod, pastinak eller persillerod. Knoldselleri kan i nogle tilfælde erstattes med bladselleri.
Opskrifter med knoldselleri