Om kirsebær
Kirsebær er en fællesbetegnelse for to forskellige stenfrugtarter, kaldet sødkirsebær og surkirsebær. Sødkirsebær indeholder 10% sukkerarter og anvendes naturel. Surkirsebær har et stort syreindhold og anvendes derfor til grød, saft, sauce og syltning. Farven kan variere fra gul over lyserød til mørkerød og sort. Friske kirsebær skal være blanke og saftspændte uden pletter og stød.
Tips til tilberedning af kirsebær
Søde kirsebær er mest velegnet som forfriskende sommerfrugt.
Søde kirsebær kan spises direkte fra bakken, men det er altid en god idé at skylle dem i koldt vand.
Løsfrosne kirsebær uden stilk, med sten er geniale som isterninger i champagne eller mousserende vin.
Opbevaring
Kirsebær opbevares i køleskabet. Holdbarhed 4-5 dage.
Alternativ
Kirsebær kan i nogle tilfælde erstattes med bær som f.eks. jordbær eller brombær.
Kan i nogle tilfælde erstattes med blommer.
Opskrifter med kirsebær