Om kinakål
Kinakål er et meget sprødt og saftigt kål.
Kålsmagen er mild med en behagelig bitterhed. Bladene er brede med en bred stok i midten og en lysegrønne kruset top.
Kinakål smager bedst, hvis man tænker på den som en kål og bruger den på samme måde som man gør i asiatiske lande; i supper og i lynstegte retter eller som tilbehør, hvor den bare steges og vendes med østerssauce og hakket hvidløg.
Kinakål har et højt indhold af folat og C-vitamin.
Tips til tilberedning af kinakål
Kinakål kan kun tåle at blive tilberedt kort tid, ellers mister den sin lækre sprødhed. Skal kålen lynsteges, er det godt at lave store grove stykker af både stokken og bladene - begge dele kollapser meget hurtigt ved varmetilberedning og bliver til næsten ingenting, fordi grønsagen er så vandholdig. Steg gerne stokken lidt først og tilsæt bladene i sidste øjeblik.
Skyl bladene, snit dem fint og bland dem i en salat.
Kinakål er velegnet som sprødt indslag i sandwich.
Kinakål kan lynsteges i en wok.
Opbevaring
Kinakål opbevares i en plastikpose i køleskabet.
Alternativ
Kinakål kan i nogle tilfælde erstattes med icebergsalat.
Kan i nogle tilfælde erstattes med spidskål eller hvidkål.