Kejserhat - skønne opskrifter med svampe og viden om kejserhat - Sæson

Kejserhat

Kejserhat er en fast og kødfuld spisesvamp, der er i familie med østershatten.

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Tips til tilberedning af kejserhat

Kejserhat svinder meget lidt under stegning, og er derfor særdeles velegnet til at grille, sautere eller riste på panden.

Steges på panden i lidt smør og salt. Læg låg på, da den ikke kaster vand ret nemt. Ikke for kraftig varme i starten. Først når den har kastet lidt vand, kan den svitses af.

Rigtig god i lasagne fx med laks og spinat og så brug kejserhatten som lasagneplader.

Opbevaring

Kejserhat opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed 4-5 dage.

Alternativ

Kejserhat kan ofte erstattes med andre svampe som østershat, champignon eller portobellosvampe.

Om kejserhat

Kejserhat er en svamp med en stor rund, brunlig hat på en tyk grå-hvidlig stok. Svampens hat kan blive op til 3-5 cm bred.

Kejserhat kan findes i naturen. Svampene du finder i de danske supermarkeder er dyrket i væksthuse. Desuden er kejserhatte i familie med østerhatte. 

Kejserhat har en kødfuld konsitens med en let nøddeagtig smag.