Kejserhat

Kejserhat er en fast og kødfuld spisesvamp, der er i familie med østershatten.

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Tips til tilberedning

Kejserhat svinder meget lidt under stegning, og er derfor særdeles velegnet til at grille, sautere eller riste på panden.

Steges på panden i lidt smør og salt. Læg låg på, da den ikke kaster vand ret nemt. Ikke for kraftig varme i starten. Først når den har kastet lidt vand, kan den svitses af.

Rigtig god i lasagne fx med laks og spinat og så brug kejserhatten som lasagneplader.

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed 4-5 dage.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre svampe som østershat, champignon eller portobellosvampe.