Karse - Viden om urten karse - Sæson

Karse

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om karse

Karse er en krydderurt der kan dyrkes året. Karse har grønne blade der sidder på 2-5 cm stængler. 

Karse har en karakteristik smag som minder om peberrod og sennep. 

Karse har et højt indhold af C-vitatim. 

Tips til tilberedning af karse

Karse bruges som pynt og smagsgiver på adskillige smørrebrød. Karse bruges ofte som det grønne drys i dresssinger, sandwichs og på smørrebrødet. 

Karse er ideel at bruge sammen med sild eller æg. 

Opbevaring

Karse opbevares i vindueskarmen eller i køleskabet. 

Alternativ

Karse kan i nogle tilfælde erstattes med rød sennep eller purløg.