Om jordskokker
Jordskokker er små runde knolde med en brun på overflade og et hvidt indre.
Jordskokker har en let sødlig og nøddeagtig smag. De bliver opbevaret i jorden så lang tid som muligt, inden de høstes og leveres til butikkerne.
Jordskokker har et højt indhold af kostfibre. Jordskokker er desuden kilde til B9-vitamin(folat), kalium og chrom.
Tips til tilberedning af jordskokker
Jordskokker kan bruges både rå i salater og råkost men kan også bruges i supper, mos og varme retter.
Jordskokker kan være besværlige at skrælle fordi de er så knudrede. Du behøver dog ikke nødvendigvis at skrælle. Du kan blot børste og skylle dem godt.
Jordskokkens nøddeagtige smag kommer rigtig fint frem, hvis man bager dem hele i ovnen med skrællen på.
Opbevaring
Jordskokker opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed ca. 2 måneder.
Alternativ
Jordskokker kan i nogle tilfælde erstattes med andre rodfrugter som gulerod, pastinak eller knoldselleri.
Opskrifter med jordskokker