Jordbær - opskrifter, tips og viden om jordbær

Jordbær

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli og August

Om jordbær

Friske jordbær har den ultimative smag af sommer. De smager sødt og saftigt og er en klar favorit i sommerens desserter. Jordbær er en flerfoldssamfrugt, bestående af en opsvulmet, saftig rød blomsterbund med talrige små stenfrugter på overfladen.

Jordbærsorter

HONEOYE
Honeoye er en tidlig frilandssort som fås fra begyndelsen af juni til sidste halvdel af juni. Et stort, dybrødt bær, som er blødt til middelfast. Smagen er frisk og fyldig med en syrlig-sød aroma.

ELSANTA
Elsanta høstes på friland i sidste uge af juni og de første uger af juli. Allerede fra midten af april til begyndelsen af maj får du bærret fra væksthus, og igen i oktober og november. Et stort fast bær, som er lys i frugtkødet og har en god holdbarhed. Smagen er mild og sødlig.

SONATA
Sonata er en ny sort, som høstes på friland i midten af juni og de første uger af juli. Et middelfast, mellemstort hjerteformet bær med kraftig, sød og fyldig smag. Det gennemfarvede bær har en god holdbarhed.

FLORENCE
Florence er et sent bær på friland. Det høstes i hele juli. Et meget anvendt bær, som er fast og gennemfarvet. Størrelsen er medium til stor. Smagen er sød, frisk og fyldig.

Tips til tilberedning af jordbær

Skyl altid jordbær med stilk, ellers trænger der vand ind i bærrene. Fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den ned i vandet 2-3 gange.

Lad jordbærrene tørre i ét lag på et viskestykke. Først nu nippes stilkene af.

Brug jordbær i sommersalaten og gerne sammen med feta, det er en skøn kombination.

Skiv en bakke jordbær (500 g). Dryp to spsk citron over og vend i to spsk flormelis. Drys med finthakket citronmelisse og server.

Opbevaring

Jordbær opbevares i køleskabet. Holbarhed 2-3 dage. 

Alternativ

Jordbær kan ofte erstattes med andre bær fx hindbær eller brombær.