Iceberg salat - Viden og opskrifter om den sprøde alsidige iceberg - Sæson

Iceberg

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om iceberg

Iceberg er et grønt salathoved.

Iceberg er på grund af sine tykke blade og milde smag meget anvendelig både som salat, men også i varme retter.

Iceberg har et højt indhold af folat og K-vitamin.

Tips til tilberedning

Hvis man vil undgå de mørke skæreflader på salaten, kan man rive bladene af i stedet for at skære i salaten. Det er især godt, hvis man gemmer en del af salaten. 

Den hårde stok på salaten fjernes nemt ved at slå rod-enden ned mod bordpladen, hvorefter stokken er løs og kan fjernes.

Opbevaring

Opbevares i køleskabet i en plastikpose.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre grønne salater som hovedsalat, hjertesalat eller frillice.