Om hvidkål
Hvidkål er rundt som et hoved.
Hvidkål er lidt stærk i smagen og hård når den er rå, men bliver mere mild og blød, når den er tilberedt. Hvidkål er en grov grøntsag, som Fødevarestyrelsen anbefaler spiser mange af p.g.a. et højt fiber-indhold der giver mæthed og et højt indhold af vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for.
Hvidkål har et højt indhold af folat, C-vitamin, K-vitamin og kostfibre.
Tips til tilberedning af hvidkål
Kan anvendes rå og fint strimlet i råkostsalater. Den kan også dampes, koges, sauteres eller bruges i wokretter.
Hvidkål er sød og saftig. Derfor passer syrlige dressinger perfekt til hvidkålssalater, for eksempel med citron eller eddike.
Hvidkål skal kun koges til den er netop mør, dvs. 5-7 min. for strimlet kål.
Opbevaring
Hvidkål opbevares på køl i grøntsagsskuffen. Holdbarhed op til 14 dage. Kan deles i kvarte og pakkes i plast, så det fylder mindre i grøntsagsskuffen.
Alternativ
Hvidkål kan ofte erstattes med spidskål eller sommerhvidkål.