Hjertesalat - Tips til tilberedning og opbevaring - Sæson

Hjertesalat

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om hjertesalat

Hjertesalat er en meget sprød salat med en mild smag. Hjertesalaten er et lille salathoved med knasende blade. Bladende er grønne og de er hvide og sprøde bunden.

Tips til tilberedning af hjertesalat

Klargøring og udskæring af hjertesalat: Skær bunden af, og fjern de beskadigede blade. Del salaten, skyl den, og tør den. Hvis man vil undgå de mørke skæreflader på salaten, kan man rive bladene af i stedet for at skære i salaten.

Hjertesalat kan bruges som alle andre salater, men er specielt velegnet sammen med avokado, mozzarella og kartofler, da den ikke smatter sammen.

Hjertesalat er god i salater og i sandwich.

Opbevaring

Hjertesalat kan opbevares i køleskabet i op til 7 dage.

Alternativ

Hjertesalat kan ofte erstattes med andre grønne salater som iceberg, hovedsalat eller frillice.

Kan i nogle tilfælde erstattes med spidskål eller hvidkål.