Hjertesalat

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om hjertesalat

Hjertesalat er en meget sprød salat med en mild smag.

Tips til tilberedning

Klargøring og udskæring af hjertesalat: Skær bunden af, og fjern de beskadigede blade. Del salaten, skyl den, og tør den. Hvis man vil undgå de mørke skæreflader på salaten, kan man rive bladene af i stedet for at skære i salaten.

Hjertesalat kan bruges som alle andre salater, men er specielt velegnet sammen med avokado, mozzarella og kartofler, da den ikke smatter sammen.

Hjertesalat er god i salater og i sandwich.

Opbevaring

I køleskabet op til 7 dage.

Alternativ

Kan ofte erstattes med andre grønne salater som iceberg, hovedsalat eller frillice.

Kan i nogle tilfælde erstattes med spidskål eller hvidkål.