Hindbær - Opskrifter, tips og viden om hindbær - Sæson

Hindbær

Hindbær er et af de mest populære bær, der findes. Det skyldes deres søde smag, som egner sig i alverdens desserter, men som også nydes præcis, som de er. Her kan du blive klogere på bærret.

 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Dec

I sæson

Juni, Juli, August, September og Oktober

Om hindbær

Hindbær er for mange synonym med sommeren, hvor det søde hindbær optræder i alverdens mad – kage, is, salater, tilbehør til morgenmaden, i en smoothie og meget mere. Vi har kendt til hindbær siden oldtiden, hvor det blev anvendt i brændevin og grød.

Hvad er et hindbær?

Et hindbær er et sødt bær, der vokser vildt i Europa, men som også findes i de danske haver. Bærrets busk er en halvbusk og bliver derfor max halvanden meter høj. Hindbær er en flerfodsfrugt ligesom jordbær.

Sorter af hindbær

Der findes mange forskellige sorter af hindbær, hvor smag varierer. Blandt populære findes Autumn Bliss, Meeker og Algonquin.

Hindbær i sæson

Hindbær er i sæson over sommeren hen mod det sene efterår. Bær som f.eks. Autumn Bliss høstes fra midt august og frem mod slutningen af oktober.

Er hindbær sunde?

Hindbær er rige på C-vitamin, fibre og antioxidanter. Selvom hindbær selvfølgelig skal indgå i en varieret kost, er de et fantastisk bær at tilføje til dine måltider for et ekstra vitaminboost.

Dyrkning af hindbær

Når du skal plante og dyrke hindbær, er det bedst i en jord, der hverken er for sur eller sød. Her vil almindelig jord oftest være det, du skal gå efter.

Derudover skal hindbær have rigeligt med sol og stå et sted, hvor der ikke kommer alt for meget vind. Dog skal der en anelse vind til, at bestøvningen kan foregå optimalt.

Har du flere hindbærbuske, skal du plante dem med en halv til en hel meters afstand.

Hvis du planter dine hindbærbuske i efteråret, opnår du optimalt udbytte af dem, når det engang er sommer igen.

Opbevaring af hindbær

Hindbær opbevares i køleskabet. De har en kort holdbarhed på ca. 1-2 dage. Hindbær kan også nedfryses op til et år.

Alternativ til hindbær

Hindbær kan ofte erstattes med andre bær som f.eks. jordbær.

Hindbær i madlavningen

Hindbær spises oftest helt friske eller bruges som pynt på kager eller desserter. Prøv også at bruge hindbær i en grøn salat, da de bidrager med et helt fantastisk, sødt twist.

Du kan godt vælge at fryse hindbær ned. Hvis de skal bruges til grød eller lignende, kan de fryses sammen i en stor pose. Hvis du vil bruge bærrene hele, kan det være en god idé at løsfryse dem, så de ikke fryser sammen til en klump. Så snart de enkelte bær er frosne, kan de efterfølgende opbevares i fryseren i samme pose.

Opbevaring

Hindbær opbevares i køleskabet. De har en kort holdbarhed på ca. 1-2 dage.

Alternativ

Hindbær kan ofte erstattes med andre bær f.eks. jordbær.

Opskrifter med hindbær

Vi elsker hindbær her hos Sæson, så derfor har vi masser af forskellige opskrifter med brug af hindbær. Køl ned om sommeren med en hindbæris eller optø nogle hindbær fra sidste sommer på en kold vinterdag til en chokolademousse med hindbær. Du kan også prøve vores lækre hindbærsnitter, som med sikkerhed falder i god jord hos familien på en lørdag aften.
Kun fantasien sætter grænser. Se flere opskrifter her: