Halloween græskar - Viden og tips om græskarret - Sæson

Halloween græskar

Bliv klogere dit halloween græskar

 • Jan
 • Feb
 • Mar
 • Apr
 • Maj
 • Jun
 • Jul
 • Aug
 • Sep
 • Okt
 • Nov
 • Dec

I sæson

September, Oktober og November

Om halloween græskar

Når det er halloween, er der masser af gode muligheder for at pynte op og skabe en (u)hyggelig stemning i hjemmet. Den vigtigste pynt til halloween er selvfølgelig halloween græskarret, som typisk placeres foran hoveddøren eller på terrassen. Halloween græskarret bruges typisk som pynt, da den ofte har en kedelig og vandet smag. Hvis man i stedet er interesseret i at spise græskar omkring halloween, kan man med fordel kigge mod hokkaido græskarret, som både er velsmagende og uhyggeligt.  

En anden grund til, at man bruger et klassisk halloween græskar som pynt er grundet dets flotte runde form og blødere overflade, som gør den lettere at dekorere modsat eksempelvis hokkaidoen.  

Hvorfor startede man med at skære græskar til Halloween?

Årsagen til at man i dag skærer græskar til halloween skal findes for mange år tilbage. Halloween startede oprindeligt med at være et symbol på, at man gik mørkere tider i møde og på selve halloween aftenen mente man, at de døde gik rundt blandt de levende. Man skar derfor græskarret for at holde de døde væk fra ens hjem. Denne myte er dog for længst aflivet, så selvom det ringer på døren i løbet af aftenen d. 31. oktober, behøver I ikke at være bange. Vores bedste råd er dog have en stor skål med søde sager klar, da det kan blødgøre selv de mest uhyggelige monstre. 

Sådan skærer du et græskar ansigt

Når I skal skære jeres græskar til halloween, er det smart at have en klar idé om udfaldet, inden I går i gang. Først og fremmest skal du skære toppen af græskarret med en skarp kniv. Brug dernæst en ske til at udhule græskarret for kernerne, hvorefter I kan skære søde eller skræmmende ansigter ud. I kan også vælge at skære flotte mønstre i græskarret, da det i virkeligheden kun er fantasien, der sætter grænserne. Sæt græskarret udenfor og vær med til at skabe en uhyggelig halloween stemning i dit nabolag. 

Hvornår skal man skære sit halloween græskar?

Man fejrer halloween den 31. oktober hvert år og det er oplagt at skære sit græskar så tæt på dagen som muligt. Hvis man gør det for tidligt, risikerer man at græskarret falder sammen og mister sit flotte udseende. Hvis I gerne vil have at jeres græskar holder sig længere, kan I med fordel bruge atamon til at pensle græskarret med.

Kan man spise et halloween græskar?

Selvom man ikke kan lave mad af et klassisk halloween græskar betyder det ikke, at I behøver gå på kompromis med uhyggen. Derfor foreslår vi, at I køber et hokkaido græskar til madlavningen. Hokkaido græskarret er en fantastisk spise, som kan tilberedes og nydes på mange forskellige måder. Hos Sæson har vi samlet nogen af vores yndlings hokkaido opskrifter, som med garanti kan hjælpe jer med at komme i halloweenstemning!  

Nedenfor har vi samlet en masse lækre opskrifter med hokkaido. Uhyggen må I selv tilsætte!  

Opbevaring

Halloween græskar opbevares bedst ved et tørt og køligt sted. Græskarret kan holde sig i flere måneder.