Om gulerødder
Gulerødder er en af de mest anvendte grøntsager i det danske køkken.
Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter og den har derfor en let sødlig og mild smag. Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes forskellige varianter af gulerødder, blandt andet karotter som er små og kugleformede.
Gulerødder har et højt indhold af A-vitamin og kostfibre. Gulerødder er desuden kilde til folat, K-vitamin, og mangan.
Tips til tilberedning af gulerødder
Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gulerødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde.
Du kan bruge gulerødder i alle gryderetter, da de koger ikke ud.
Gulerødder er gode i kager og brød pga. deres sødme.
Opbevaring
Gulerødder opbevares i en plastikpose med huller i køleskabets grøntsagsskuffe.
Alternativ
Gulerødder kan i nogle tilfælde erstattes med andre rodfrugter som knoldselleri, jordskokker eller pastinak.
Opskrifter med gulerødder