Gulerødder - opskrifter med gulerødder og viden

Gulerod

Gulerødder er en af de mest anvendte grøntsager i det danske køkken.

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om gulerødder

Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter og den har derfor en let sødlig og mild smag. Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes forskellige varianter af gulerødder, blandt andet karotter som er små og kugleformede.

Gulerødder har et højt indhold af A-vitamin og kostfibre. Gulerødder er desuden kilde til folat, K-vitamin, og mangan.

Tips til tilberedning

Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gulerødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. 

Du kan bruge gulerødder i alle gryderetter, da de koger ikke ud.

Gulerødder er gode i kager og brød pga. deres sødme.

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose med huller i køleskabets grøntsagsskuffe.

Alternativ

Gulerødder kan i nogle tilfælde erstattes med andre rodfrugter som knoldselleri, jordskokker eller pastinak.