Om farvede gulerødder
De farvede gulerødder er ligesom de "almindelige" gulerødder. Gulerøddernes farver skyldes mange forskellige årsager. Gulerodens pigment findes både i hvide, orange, gule, lilla og røde farver.
Gulerødder har et højt indhold af A-vitamin og kostfibre. Gulerødder er desuden kilde til folat, K-vitamin, og mangan.
Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter og den har derfor en let sødlig og mild smag.
Tips til tilberedning
De farvede gulerødder egner sig oftest bedst til at spise i rå tilstand.
Hvis man vælger at koge rødderne, specielt de lilla, kan man tilsætte lidt eddike eller citronsaft til kogevandet for at undgå at de mister farven under tilberedningen.
Opskrifter med gulerødder
Opbevaring
De farvede gulerødder opbevares i en plastikpose med huller i køleskabets grøntsagsskuffe.
Opbevaring
Gulerødder kan i nogle tilfælde erstattes med andre rodfrugter som knoldselleri, jordskokker eller pastinak.