Farvede gulerødder - opskrifter med gulerødder og viden - Sæson

Gulerod, farvet

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om farvede gulerødder

De farvede gulerødder er ligesom de "almindelige" gulerødder. Gulerøddernes farver skyldes mange forskellige årsager. Gulerodens pigment findes både i hvide, orange, gule, lilla og røde farver. 

Gulerødder har et højt indhold af A-vitamin og kostfibre. Gulerødder er desuden kilde til folat, K-vitamin, og mangan.
Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter og den har derfor en let sødlig og mild smag.

Tips til tilberedning

De farvede gulerødder egner sig oftest bedst til at spise i rå tilstand.

Hvis man vælger at koge rødderne, specielt de lilla, kan man tilsætte lidt eddike eller citronsaft til kogevandet for at undgå at de mister farven under tilberedningen.

Opbevaring

De farvede gulerødder opbevares i en plastikpose med huller i køleskabets grøntsagsskuffe.

Opbevaring

Gulerødder kan i nogle tilfælde erstattes med andre rodfrugter som knoldselleri, jordskokker eller pastinak.