Glaskål

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, September, Oktober, November og December

Om glaskål

Glaskål er et mindre lysegrønt fast hoved, som faktisk er plantens opsvulmede stængel, der vokser over jorden. Glaskålen, som også kaldes knudekål, har saftigt og sprødt kød med en mild, nærmest sødlig kålsmag. Glaskål kan anvendes rå eller tilberedt. Den rå glaskål har en mild, bitter smag.
Glaskål findes i en grøn og lilla sort. Den grønne ligner kålrabi.
Glaskål har et højt indhold af C-vitamin og kostfibre. Glaskål er desuden kilde til kalium.

Tips til tilberedning

Udskæring af glaskål: Skær top og bund af og skræl kålen med en stor køkkenkniv for at nå ind til saftige, glasklare kød. 

Brug rå glaskål i stave som snack

Glaskål i små tern vendt på panden i lidt olie er lynhurtigt tilbehør.

Opbevaring

I køleskabets grøntsagsskuffe. Holdbarhed op til 14 dage.

Alternativ

Kan i nogle tilfælde erstattes med spidskål eller hvidkål.