Friseesalat - Viden om firseesalat - Sæson

Friseesalat

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om friseesalat

Friseesalat er en krusbladet salat. De grønne, krusede og tjavsede lysegrønne blade danner et løst salathoved. Friseesalat har en bitter smag, hvilket gør den egnet til at blande med andre mildere salater.

Frissesalat er desuden god som pynt. 

Tips til tilbedredning af friseesalat

På grund af bladenes krusede facon er det vigtigt, at man får vasket og ikke mindst tørret bladene godt. 

Den bitre smag kan dæmpes ved at blande salaten sammen med andre mildere salater.

Opbevaring

Friseesalat opbevares i en lufttæt beholder eller pose i køleskabet. Salaten kan holde sig i køleskabet i op til 7 dage.

Alternativ

Friseesalat kan ofte ersattes med andre salater f.eks. Lollo Bionda eller Endviesalat.