Om fennikel
Fennikel er en hvid og lysegrøn knold af skærmplantefamilien, hvis bladskeder er kraftigt opsvulmede med en dildagtig top.
Fennikel har en dejlig markant lakridsagtig smag og er en gedigen smagsgiver i køkkenet i både rå og tilberedt tilstand. Er du vild med smagen af anis, må du prøve at spise fennikel.
Fennikel har et højt indhold af kostfibre. Fennikel er desuden kilde til kalium.
Tips til tilberedning af fennikel
Kan snittes meget tyndt på pålægsmaskine eller mandolinjern og bruges rå i salater, som når man laver råkost af hvidkål
Er også velegnet som sommerens ”rodfrugt” i tern i gryderetter, let dampet og marineret som følge i pastaretter
Fennikel er godt tilbehør til fisk.
Opbevaring
Fennikel opbevares indpakket i husholdningsfilm eller plastikpose i køleskabets grøntsagsskuffe. Holdbarhed ca. 3 uger.
Alternativ
I salat kan fennikel i nogle tilfælde erstattes med spidskål, hvidkål eller glaskål.
I ovnretter kan fennikel i nogle tilfælde erstattes med knoldselleri eller pastinak.