Farvede beder - opskrifter og viden - Sæson

Farvede beder

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, August, September, Oktober, November og December

Om farvede beder

Der findes flere forskellige typer af beder: Den røde, som er den mest kendte, men også den stribede, bolchebeden og den gule bede.
Den gule bede er mildere end rødbeden og bærer ikke jordsmag som nogle rødbeder kan gøre.
Bolchebeden er ikke helt så sød som rødbeden og bruges ofte udskåret i tynde skiver

Tips til tilberedning af farvede beder

Det er let at lave en smuk og farverig salat af de forskellige typer beder.

De farvede beder kan udeskæres i tynde skiver med et mandolinjern. Skiverne overrisles med en let dressing inden servering. 

Opbevaring

Farvede beder opbevares i køleskabet.

Alternativ

Farvede beder kan ofte erstattes med gulerødder eller andre rodfrugter.