Estragon - Opskrifter og tips til tilberedning - Sæson

Estragon

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om estragon

Fransk estragon er en krydderurt med lange smalle blade og mange sideskud på grenene. Den stammer fra Sydeuropa, hvor den i stor udstrækning anvendes i madlavningen. Fransk estragon har en markant anissmag, der er især kendt fra den klassiske bearnaisesauce.
Fransk estragon har en slægtning i den russiske estragon, som er mere hårdfør, men langt fra så smagfuld som den franske lakridsagtige sødme.

Tips til tilberedning af estragon

Fransk estragon er god til lyst kød som kylling, kalkun, gris og fisk.

Estragon er desuden god i dip, dressinger og urtesmør.

Opbevaring

Estragon opbevares i en plasticpose eller en plastikboks i køleskabet. Holdbarhed op til 4 dage.

Alternativ

Estragon kan ofte erstattes af andre krydderurter som oregano eller timian.