Enoki - Tips og ticks til opbevarin og tilberedning - Sæson

Enoki

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om enoki

Fin, lille, porcelænsagtig svamp med meget mild smag. Enoki er dekorativ og gør noget godt for alle retter med sit uskyldige udseende. Svampen er perfekt rå og god i supper og wokretter men tilsættes først lige inden servering.
Enoki kaldes også Fløjsfod.

Tips til tilberedning af enoki-svampe

Rå enoki er smuk topping på efterårets salater og varme retter. 

Rul røget laks om en lille buket enoki og server med creme fraiche og brød som forret. 

Enoki er velegnede til wokretter og i supper.

Opbevaring

Enoki-svampe opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed 3-4 dage.

Alternativ

Enoki-svampe kan ofte erstattes med andre svampe som østershat eller kejserhat.