Egebladsalat - Viden og opskrifter med egeblad - Sæson

Egebladsalat

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober og November

Om Egebladsalat

Egenbladsalat er et smagfuldt løst hovedsalat. Egebladsalat har store, faste grønne eller rødlig blade. Formen på salatens blade minder om bladene fra egetræet, deraf kommer navnet. Egebladsalat har en mild og let sødlig smag. 

Tips til tilberedning af egebladsalat

På grund af bladenes facon er det vigtigt, at man får vasket og ikke mindst tørret bladene godt.

Egebladsalat er god at bruge i alle salater. Egebladsalaten giver salaten et flot udtryk, og er velegnet at bruge som en base.  

Vend salaten med en citronvinaigrette eller en mormordressing. 

Opbevaring

Egebladsalat opbevares i køleskabet. 

Alternativ

Egebladsalat kan ofte ersattes med andre salater f.eks. Lollo Rossa eller Friseesalat.