Citronmelisse - opskrifter, viden og tips til tilberedning - Sæson

Citronmelisse

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om citronmelisse

Citronmelisse er en flerårig staude, og den kan gro på samme sted i op til 20 år. Den kendes også under navnene hjertensfryd og citronella. Bladene fra citronmelisse afgiver ved berøring en mild duft af citron, deraf navnet.

Tips til tilberedning

Citronmelisse kan bruges i alt hvor man kunne tænke sig citronsmag

Citronmelisse kan blandt andet anvendes til salater, fiskeretter, sovse, kolde supper og frugtretter/desserter

Put afklippede stængler i en vandkaraffel eller frys de små blade i dine isterninger. Det giver en frisk smag og pynter i dine drikke.

Opbevaring

Afskåren citronmelisse opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Citronmelisse i potte opbevares bedst på køkkenbordet. Undgå at stille potten i direkte sollys.

Alternativ

Kan i nogle tilfælde erstattes med andre krydderurter eller revet skal af citron.