Citronmelisse - opskrifter, viden og tips til tilberedning - Sæson

Citronmelisse

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om citronmelisse

Citronmelisse er en flerårig staude, og den kan gro på samme sted i op til 20 år. Den kendes også under navnene hjertensfryd og citronella. Bladene fra citronmelisse afgiver ved berøring en mild duft af citron, deraf navnet.

Tips til tilberedning af citronmelisse

Citronmelisse kan bruges i alt hvor man kunne tænke sig citronsmag

Citronmelisse kan blandt andet anvendes til salater, fiskeretter, sovse, kolde supper og frugtretter/desserter

Put afklippede stængler i en vandkaraffel eller frys de små blade i dine isterninger. Det giver en frisk smag og pynter i dine drikke.

Opbevaring

Afskåren citronmelisse opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Citronmelisse i potte opbevares bedst på køkkenbordet. Undgå at stille potten i direkte sollys.

Alternativ

Citronmelisse kan i nogle tilfælde erstattes med andre krydderurter eller revet skal af citron.