Om chilier
Chili findes i tusindvis af farver, størrelser og smagsstyrker. Chili indeholder stoffet capsaicin, som er det der giver chilien dens brændende fornemmelse. Styrken måles ud fra Scoville-skalaen, som angiver mængden af capsaicin i frugten, jo højere styrken er, jo stærkere er chilien. Der findes chilier som er så milde, at selv børn kan spise dem, og chilier som er så stærke at de ødelægger smagsoplevelsen.
Chili har et højt indhold af A og C-vitaminer. Chili er desuden en rig kilde til kalium, fosfor og magnesium.
Tips til tilberedning af chilier
Husk at vaske dine fingre med det samme, når du har snittet friske chilier. Det brænder hvis du får chilisaft i øjnene!
Tilsæt chili sparsomt i retten, du kan nemlig altid tilføje mere.
Er du til stærk mad, så skal du lade chilikernerne sidde, når du snitter din chili. Hvis du ikke kan klare den brændende fornemmelse, så skal du fjerne kernerne.
Brug tørrede hele chilier i din chili con carne.
Opbevaring
Friske chilier opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Chilier har en holdbarhed op til to uger.
Alternativ
Frisk chili kan ofte erstattes med enten hele eller knuste tørrede chilier.