Butternutsquash -Viden og tips om butternutsquash - Sæson

Butternutsquash

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Oktober, November og December

Om butternutsquash

Butternutsquash er et klokkeformet græskar med en bleggul skal og fast, orange kød. Butternutsquash stammer fra Sydamerika og er først kommet til norden i nyere tid. 

Butternutsquash er kilde til fibre, C-vitamin, magnesium og kalium. 

Tips til tilberedning af butternutsquash

Udskæring: skær top og bund af og halver græskaret. Skrab herefter kernerne ud med en ske. Skallen er lidt mere sej end på andre græskartyper og du kan med fordel skrælle græskaret inden tilberedning.

Butternutsquash har en mild, sød og nøddeagtig smag.

Butternutsquash er god til en længe række græskarretter, herunder suppe, tærte, risotto, salater og vegetariske gryderetter.

Opbevaring

Butternutsquash opbevares bedst ved et tørt sted. Holdbarheden er op til 1 uge.

Alternativ

Butternutsquash kan ofte erstattes med hokkaido eller spaghetti græskar.