Læs alt om broccoli – find opskrifter og tips til tilberedning

Broccoli

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli, August, September, Oktober og November

Om broccoli

Broccoli har et mørkegrønt hoved på størrelse med en håndbold og er en type kål.

Broccoli har et mørkegrønt hoved på størrelse med en håndbold og er en type kål. Den har dog en mild kålsmag og er tidligere blevet kaldt aspargeskål, fordi smagen kan minde lidt om asparges.


Broccoli har et højt indhold af folat, C-vitamin, K-vitamin og kostfibre. Broccoli er desuden en kilde til B5 vitamin og kalium.

Tips til tilberedning af broccoli

Udskæring af broccoli: Skær stokken af så tæt på hovedet som muligt. Skær det nederste af stokken af og fjern blade og yderskindet på stokken med en lille kniv. Stokken skæres i tynde skive, mens hovedet deles i buketter, og koges sammen med stokken i 3-5 minutter i letsaltet vand.

Hvis du har en rest af broccoli, kan du give dine bøffer lidt ekstra saftighed og sundhed ved at hakke broccoli i farsen.

Opbevaring

Broccoli opbevares i plastikpose i køleskabet. Holdbarhed 6-8 dage.

Alternativ

Broccoli kan i sammenkogte retter eller wokretter kan broccoli i nogle tilfælde erstattes med gulerod, squash, majs eller peberfrugt,

I salat kan broccoli i nogle tilfælde erstattes med spidskål, hvidkål eller grønkål.