Bøgehat - Viden og tips til tilberedning - Sæson

Bøgehat

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Januar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November og December

Om bøgehat

Bøgehatten er en køn, lille svamp med mild og nøddeagtig smag. Den vokser i klynger, der bliver 2-5 cm høje hvide stængler. Bøgehatte dyrkes i væksthuse, men man kan i sjældne tilfælde finde dem i naturen.

Tips til tilberedning af bøgehat

Bøgehatten holder sig godt samlet i retter, derfor er den fantastisk at stege hel.

Prøv smørstegte bøgehatte på brød, evt. drysset med lidt frisk timian og citron.

Skær bunden af bøgehatte klyngen og børst dem rene, bøgehattens stængler og hatte kan spises. Bøgehatten kan steges, og er gode som tilbehør til fisk eller oksekød. Bøgehatte kan syltes og smager dejligt til ost og tapas.

Opbevaring

Bøgehatte opbevares i en plastikpose i køleskabet. Holdbarhed 4-6 dage.

Alternativ

Bøgehatte kan ofte erstattes med andre svampe som champignon, portobellosvampe eller østershat.